Cum sa cureti jucariile de lemn: un ghid simplu si util

Cum sa cureti jucariile de lemn: un ghid simplu si util
Cum sa cureti jucariile de lemn: un ghid simplu si util

Adesea ne întrebăm care ar fi cea mai eficientă și sigură metodă de curățare când vine vorba de jucăriile copiilor noștrii. Unele pot fi sterilizate, altele dezinfectate, dar există și unele jucării care necesită un regim special cum ar fi cele din lemn. 

De ce ele necesită un regim special? 

În primul rând, acestea au proprietăți naturale antimicrobiene, ceea ce înseamnă că ele înlătura în mod natural micro-organisme precum bacterii, viruși și mucegai, împiedicându-le să se înmulțească. Din acest motiv ele nu necesită o curățare frecvența, și nu este necsar să folosim soluții chimice agresive întrucât acestea lasă reziduri toxice pe suprafață. Totuși, "igienizarea" lor nu trebuie neglijată, și ar trebui să fie curățate când se murdăresc.

Iată ghidul nostru simplu care te va învață cum să cureți jucăriile de lemn într-un mod sigur și eficient: 

1. Nu le inmuiati în apă
Primul și cel mai important pas este să evitați înmuierea unei jucării de lemn în apă. Acest lucru se datorează faptului că lemnul se deteriorează și își va pierde formă și culoarea atunci când este lăsat pentru o perioadă lungă de timp in apa.
Cel mai indicat este să folosiți o cârpă umedă sau o perie moale în cazul în care jucăriile sunt foarte murdare. Perierea trebuie să fie făcută cu atenție ca să nu zgâriați sau să stricați vopseaua.

2. Folosiți produse de curățat naturale
Așa cum am menționat mai sus, nu folosiți chimicale (spray-uri dezinfectante, șervețele de mobilă, alcool sanitar) deoarece acestea reduc durata de viață a produsul și totodată lasă reziduri toxice care pot fi dăunătoare pentru copii. 
Cele mai eficiente metode de curățare:
  • Folosiți săpun și spălați cu un burete sau o cârpă udă;
  • Folosiți oțet alb sau cidru de mere diluat cu apă;
  • Pentru jucăriile foarte murdare, faceți o pastă cu bicarbonat de sodiu și apă și curățați cu o cârpă udă.
3. Lăsăți-le să se usuce la aer
Odată curățate, lăsăți-le să se usuce la aer. Dacă este o zi călduroasă le puteți lasă să se usuce la soare. Evitați să le lăsăți în lumina directă a soarelui, deoarece acest lucru ar putea cauza decolorarea vopselei și crăparea materialului.
Deși lemnul este puternic și poate rezistă la joacă, nu este indestructibil. Dacă bucăți de lemn se sparg sau par crăpate, acestea trebuie îndepărtate imediat de la copiii mici. 

Este normal că de-a lungul timpului jucăriile de lemn să prezinte semne de uzură (să pară uscate), deoarece au fost îndrăgite de copii și au fost folosite de mânuțele lor jucăușe. Ocazional, ele pot fi unse cu un ulei non-toxic care să le readuce la viață. 
Uleiuri recomandate: 
  • Ulei de cocoș
  • Ulei de măsline
  • Ceară de albine
  • Ulei de în
Și...gata! Curățarea jucăriilor de lemn este extrem de simplă. Cu o îngrijire corespunzătoare, aceste jucării de lemn vor ține generații. Surse: 

Suport clienti De luni pana vineri, intre orele 9:00-17:00

0799797016 comenzi@jucariilemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!