Jucarii Montessori

Afiseaza: 1-48 din 811 produse

 Filtre

Jucăriile Montessori sunt inspirate de metoda pedagogică dezvoltată de medicul și pedagogul italian Maria Montessori în secolul al XX-lea. Aceste jucării sunt concepute pentru a sprijini dezvoltarea copiilor într-un mod holistic, promovând învățarea activă, explorarea, concentrarea și independența. Principiul de bază al acestor jucarii este acela de a oferi copiilor oportunități de a se dezvolta în ritmul lor natural și de a-și dezvolta abilitățile într-un mod autonom.

Caracteristicile principale ale jucăriilor Montessori includ:

  1. Simplu și realist: Jucăriile Montessori sunt concepute pentru a reflecta obiecte și activități din lumea reală. Acestea sunt, de obicei, simple, fără elemente inutile sau detalii complicate, astfel încât copiii să poată înțelege mai ușor scopul și funcționarea lor.

  2. Materiale naturale: Materialele utilizate pentru fabricarea jucăriilor Montessori sunt de obicei naturale și durabile, cum ar fi lemnul, sticla, metalul sau materialele textile. Acest lucru încurajează copiii să descopere texturile și proprietățile diferite ale acestor materiale și să învețe să le prețuiască.

  3. Auto-corectare: Multe jucării Montessori au un element de auto-corectare, adică copiii pot identifica singuri dacă au efectuat o acțiune corectă sau greșită. Acest aspect dezvoltă autonomia și încrederea în propriile abilități ale copiilor.

  4. Dezvoltarea abilităților motorii fine: Jucăriile Montessori sunt proiectate pentru a sprijini dezvoltarea abilităților motorii fine ale copiilor, care sunt esențiale pentru scriere, desen și alte activități delicate.

  5. Concentrare și atenție: Prin manipularea jucăriilor Montessori, copiii sunt încurajați să se concentreze și să se angajeze într-o activitate pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce dezvoltă atenția și abilitățile de rezolvare a problemelor.

  6. Activități practice: Multe jucării Montessori implică activități practice, precum sortarea, asamblarea, turnarea și alte sarcini utile în viața de zi cu zi. Acestea dezvoltă abilități practice și autonomie în copii.

În ansamblu, jucăriile Montessori sunt concepute pentru a oferi copiilor oportunități de învățare creativă și explorare independentă, încurajând dezvoltarea unei minti curioase și încrezătoare în abilitățile proprii.

Suport clienti De luni pana vineri, intre orele 9:00-17:00

0799797016 comenzi@jucariilemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!