Jucarii din lemn educative

Afiseaza: 1-48 din 668 produse

 Filtre

Jucăriile din lemn educative pentru copii sunt obiecte de joacă concepute din lemn natural, care au un scop educativ și dezvoltă diferite abilități ale copiilor. Aceste jucării sunt create pentru a-i ajuta pe copii să învețe și să se dezvolte într-un mod distractiv și interactiv. Iată câteva exemple de jucării din lemn educative pentru copii:

 1. Puzzle-uri din lemn: Acestea constau în piese din lemn care trebuie potrivite împreună pentru a forma o imagine sau un obiect. Puzzle-urile dezvoltă abilitățile cognitive ale copiilor, cum ar fi rezolvarea problemelor, coordonarea ochi-mână și recunoașterea formelor și culorilor.

 2. Cuburi de construcție: Cuburile de construcție din lemn sunt un clasic în materie de jucării educative. Copiii pot folosi cuburile pentru a construi structuri diferite, dezvoltându-și abilitățile motorii fine, creativitatea și imaginația.

 3. Seturi de trenulețe: Acestea sunt seturi de trenulețe din lemn care includ piese pe care copiii le pot asambla pentru a crea un circuit feroviar. Prin jocul cu trenulețele, copiii învață despre direcție, viteza și coordonarea, iar imaginarea unor povești cu personaje și trenuri le dezvoltă abilitățile lingvistice și creativitatea.

 4. Jocuri de îmbinare și sortare: Aceste jucării constau în piese de lemn care trebuie îmbinate sau sortate în funcție de diferite criterii, cum ar fi formele, culorile sau dimensiunile. Ele îi ajută pe copii să dezvolte abilitățile de clasificare, recunoaștere a modelului și rezolvarea problemelor.

 5. Jocuri de șah sau dame: Există variante din lemn ale jocurilor de șah și dame, care pot fi adaptate la nivelul de dezvoltare al copiilor. Aceste jocuri îi învață pe copii strategie, planificare și concentrare.

 6. Instrumente muzicale: Există instrumente muzicale din lemn, precum fluiere, xylofoane sau tamburine, care ajută copiii să exploreze sunetele și ritmurile. Aceste jucării dezvoltă abilitățile muzicale, coordonarea și creativitatea.

 7. Seturi de bucătărie sau ateliere: Seturile de jucării din lemn care imită bucătăria sau un atelier sunt excelente pentru dezvoltarea abilităților practice, creativității și imaginației. Copiii pot juca roluri și pot învăța despre diferite obiecte și activități prin intermediul jocului.

Acestea sunt doar câteva exemple de jucării din lemn educative pentru copii. Aceste jucării nu numai că îi țin pe copii angajați și distrați, dar le oferă și oportunități de învățare și dezvoltare a abilităților lor într-un mod interactiv și plăcut.

 

Aceste jucării se caracterizează prin:

 1. Stimularea creativității: Jucăriile din lemn educaționale oferă o varietate de funcții și posibilități de joacă, ceea ce încurajează copiii să folosească imaginația și să-și dezvolte creativitatea.

 2. Dezvoltarea abilităților motorii fine: Jucăriile precum cuburile, puzzle-urile, seturile de construcții și jocurile de sortare ajută copiii să își dezvolte abilitățile motorii fine, cum ar fi coordonarea mână-ochi și manipularea obiectelor.

 3. Învățare prin joc: Aceste jucării adesea implică activități de învățare, cum ar fi recunoașterea formelor, culorilor, literele și cifrele, și îi ajută pe copii să înțeleagă conceptele matematice și științifice într-un mod interactiv și distractiv.

 4. Dezvoltarea abilităților sociale: Jucăriile de rol, precum bucătăria din lemn sau seturile de doctori, încurajează jocul de-a imaginatia și dezvoltă abilitățile sociale prin interacțiunea cu alți copii sau adulți.

 5. Durabilitate și siguranță: Jucăriile din lemn sunt durabile și pot rezista la uzura provocată de mâini mici și jocuri active. Ele sunt fabricate din materiale non-toxice și sunt mai puțin susceptibile să se deterioreze sau să se rupă în comparație cu jucăriile din plastic.

 6. Îmbunătățirea concentrării și a atenției: Anumite jucării educative din lemn, cum ar fi puzzle-urile mai complexe, pot ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile de concentrare și de rezolvare a problemelor.

Suport clienti De luni pana vineri, intre orele 9:00-17:00

0799797016 comenzi@jucariilemele.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!